HusCompagniet

Drømmen om et hus i barndomsbyen begyndte at presse sig på, da Sine og Marks ældste datter var halvandet år. Den lille familie begyndte at vokse ud af deres villalejlighed på 2. og 3. sal i byen, og trangen til både mere plads og natur meldte sig, i takt med at parret blev trætte af at mase op og ned ad trapper med barnevognen og ikke at have ordentlig plads til venner og familie på besøg. 

”Vores hjem betyder vildt meget for os, og vi vil gerne kunne have gæster uden problemer, men det var altid lidt bøvlet med klapstole- og borde i lejligheden,” husker Mark.

”Og så bruger vi meget tid i vores hjem, så derfor har det stor betydning, at vi føler, at det er en god og tryg base, som bare fungerer til hverdag,” supplerer Sine. 

Af samme grund prioriterede parret god plads i køkken-alrummet og stuen, og det var vigtigt for dem, at der var nem og god adgang til haven fra begge steder. 

”Vi elsker, at vi bare kan åbne det hele op og lade inde og ude flyde sammen,” forklarer Mark. 

 

Totalrenovering eller nybyg?

Inden parret nåede til at stå, hvor de står i dag – i deres nybyggede hus i palæstil på 190 kvadratmeter – var de igennem flere forskellige overvejelser om, hvilket hus, de gerne ville flytte ind i. 
Det stod klart for parret, at de først og fremmest skulle have mulighed for at sætte et personligt præg på deres kommende hjem med lækre løsninger og gode materialer, og det kunne de komme til på to forskellige måder; Ved at totalrenovere eller at bygge nyt. Efter en del research efter begge løsninger, var det nybyg, der havde tungen på vægtskålen. 

”Vi endte med at finde ud af, at det for os ville give bedre økonomisk mening at bygge nyt. En totalrenovering ville blive dyrere, og vi ville få mere for pengene i et nybygget hus,” forklarer Mark.

”Samtidig virkede en totalrenovering mere uoverskuelig end at få bygget nyt,” tilføjer Sine.

”Og så kunne vi få det præcis, som vi ville have det i et nybygget hus,” understreger hun. 

Læs også Katja og Ulrich havde ingen konkrete byggeplaner, men slog til spontant, da den perfekte byggegrund dukkede op

Tryghed og fleksibilitet

Så langt, så godt – men hvem skulle så bygge huset? Parret undersøgte markedet, og to ting var afgørende for, at valget faldt på HusCompagniet; Virksomhedens størrelse og oplevelsen af stor fleksibilitet i materialevalg. 

”Det gav os helt sikkert en følelse af tryghed at vælge et stort firma som entreprenør,” siger Mark og fortsætter:

”Vi ville have massive trægulve, og det var faktisk kun i HusCompagniet, at kunne få leveret præcis dem, vi gerne ville have.” 

  

Nervepirrende ventetid 

Resultatet lever op til alt det, Sine og Mark havde håbet og arbejdet på, at det ville, selvom de var spændte undervejs.

”Det var lidt nervepirrende, imens planlægningen og byggeriet stod på, fordi alle forestillingerne var inde i hovedet. Der er mange valg, hvor vi tænkte, hvordan mon det bliver, når det kommer op, f.eks. at vi havde valgt sorte vinduer indvendigt, men vi er glade for alle de valg, vi har taget,” fortæller Sine.

Der er kun lige to ting, parret kunne finde på at gøre anderledes, hvis de skulle bygge igen, men det er der en helt naturlig årsag til. For da Sine og Mark gik i gang med at bygge nyt, havde de planer om at udvide familien på et tidspunkt, men at det skulle blive med tvillinger, var selvfølgelig en overraskelse. 

”Det tredje af husets værelser havde vi tænkt som kontor, og det kommer vi til at mangle, når børnene engang skal have hver deres værelse,” siger Mark.

”Og så kunne vi godt have brugt, at vores soveværelse var en lille smule større, for det er jo der, vi alle fem ender med at sove det meste af tiden,” tilføjer Sine.

Læs også: Sisse havde altid troet, at hun skulle bo i en gammel landejendom, men i dag takker hun Peter hver dag for, at han fik hende overbevist om at bygge nyt
Vent venligst mens vi henter produkter - kan tage op til 10 sek.