HusCompagniet

Det var ikke som hugget i sten, at Sisse og Peter skulle bygge nyt, da de så småt begyndte at tænke på at flytte fra lejlighed til hus. Faktisk havde Sisse altid drømt om at købe en stor, gammel landejendom med stald til hendes heste – præcis som det, hun var vokset op med. Men Peter havde det modsat – han drømte om et nybygget og vedligeholdelsesfrit hus.

Alligevel fik Sisse ham overtalt til at tage ud og kigge på steder, der levede op til hendes drøm. Peter forsøgte at have ja-hatten på og tænke på det skønne i landlig idyl.

”Tanken tiltalte mig, men mit problem med alle de landejendomme, vi var ude og se på, var, at jeg kun kunne fokusere på de problemer, der ville følge med, og at vi ikke ville vide, hvordan vi skulle løse dem,” fortæller Peter, der er forsikringsmand og derfor samtidig så en del røde lamper blinke. 

”Når jeg så alle de faldefærdige lader og stalde, stod jeg bare og tænkte, at det ville vi aldrig kunne få forsikret,” siger han. 

Efterhånden som husjagten trak ud, begyndte Sisse at tø lidt op i forhold til at overveje at købe et nybygget hus – eller måske endda at få bygget det selv. 

”Min anke mod det var, at jeg ikke ville have et hus, der lignede alle andre nybyggede huse. Jeg tænkte på nybyg som noget upersonligt og generisk,” fortæller Sisse, der dog hurtigt fandt ud af, at der var rig mulighed for at sætte sit eget præg på nybyg. 

”Så snart vi begyndte at tage ud og kigge på udstillingshuse, der havde mange forskellige, lækre løsninger, begyndte det at krible i mine fingre for selv at komme i gang,” siger hun.  

 


Den perfekte grund lå i barndomskvarteret
Herfra gik jagten på den perfekte grund at bygge på. Parret nåede at kigge på en del, før det rette match var der; En skøn grund på 1200 kvadratmeter op ad skoven – i Sisses barndomskvarter lidt uden for Vejle. Parret slog til hurtigt og bookede derefter det første møde med en byggerådgiver, som bad dem sende et par linjer med deres overordnede tanker og ønsker.

”Da vi kom til mødet, havde hun et forslag til en plantegning klar, og det var en ret vild oplevelse, fordi hun havde simpelthen ramt den, præcis som vi gerne ville have den,” fortæller Sisse.

Parret havde blandt andet ønsket stort køkken/alrum, alkove, voksenafdeling med walk in og badeværelse samt tre værelser og gæstebadeværelse. Det eneste, de ændrede på byggerådgiverens forslag til plantegning, var at gøre det ene badeværelse en smule større, så de kunne få plads til et badekar. 

”Det var fra start en god kombination af at blive taget i hånden og gjort bekendt med, hvad der er af muligheder, og af at blive lyttet til,” fortæller Peter. 

Læs også: Jacob og Julie ventede fire år på den perfekte byggegrund, men resultatet er det hele værd. 

Overtagelse til lyden af fuglefløjt 
Præcis et år efter det første byggemøde flyttede Sisse og Peter ind i deres nye hus – i solskin og til lyden af fuglefløjt. Udover at glæde sig til at skabe det liv, de havde drømt om, kunne de se tilbage på en byggeproces, der var gået glat og uden nogen større bump på vejen. 

”Byggeprocessen var de fedeste måneder, fordi det var sjovt at følge med. Vi tog ud på byggepladsen næsten hver weekend og havde tit venner og familie med,” fortæller Sisse. 
Samtidig var parret glade for at have god kommunikation med deres byggeleder, som sendte dem en statusmail hver fredag. 

”Det fungerede vildt godt at få det overblik hver uge, og vi satte desuden stor pris på, at vores byggeleder altid var ærlig, hvis der var noget, der var blevet forsinket og skubbet til ugen efter. Det er næsten umuligt at undgå, men det vigtigste er kommunikationen omkring det,” siger Peter og understreger, at de fordomme og løftede pegefingre om nybyggeri, parret var blev mødt af forinden, ikke holdt stik. Nogen var bekymrede for upålidelige håndværkere, andre for at projektet ville trække ud. 

”Vi valgte ikke at lytte til det og bare tro på vores egen mavefornemmelse. Vi havde fra start en super god kemi med vores byggerådgiver og byggeleder, og vi følte os i gode hænder,” fortæller Peter. 

”Resultatet lever op til alle vores drømme – og mere til. Jeg føler mig sindssygt heldig, og der har ikke været en finger at sætte på noget som helst,” siger Sisse og tilføjer

”Jeg har måtte takke Peter for, at han satte foden ned og fik mig overbevist om, at nybyg var den rette vej at gå for os. Vi elsker, at vi bare kan nyde vores hus, når vi har fri.”

 

 
Kreative valg skaber personlighed 
Det kræver kun et enkelt blik ind i Sisse og Peters hus, før det er tydeligt, at de har gjort meget ud af at personliggøre deres hjem. 

”Der er masser af kreative valg at tage, og det er det, der gør, at det ikke bliver upersonligt,” siger Sisse, der gerne ville skabe en lidt landlig stemning med sprossede vinduer, almuedøre  og dørkarme, fordi hun synes, at det er med til at gøre det nye hus hyggeligt og hjemligt. 

Parret faldt også fra start pladask for det mørkegrønne køkken fra HTH, fordi de synes, at det har masser af effekt på stemningen i rummet. 

“Vi blev positivt overraskede over, hvor mange ting vi kunne vælge imellem, både blandt standardsortimentet til de samme priser, og over de tilvalg, vi kunne lave, uden at det var ret meget dyrere,” siger hun.  

 

Læs også: På besøg hos Mette og Morten "Vi valgte HusCompagniet, fordi vi kunne få lov at komme med vores egen plantegning"

 
Vent venligst mens vi henter produkter - kan tage op til 10 sek.