HusCompagniet

Kan man blive bidt af at bygge nyt? Hvis du spørger Maria og Jens, er svaret ja. Parret bor i deres tredje nybyggede hus, og de kan garantere, at de aldrig kommer til at flytte i et ældre hus igen. Det har de prøvet som unge, hvor de tog deres tørn med istandsættelse og vedligehold.

”Det er vi færdige med for længst,” siger Jens og forklarer, hvad der er det allerbedste ved at bo i et nybygget hus: ”Nybyg er problemfrit.”

”Det er rene linjer. Det er nemt og hurtigt at gøre rent, og det inviterer også til, at vi holder det pænt, og det trives vi godt i, ”tilføjer han. 

”Og vi elsker at bo i et hus, der bare fungerer, og som ikke kræver alt muligt af os,” supplerer Maria.

”Vi vil gerne have både tid og råd til at nyde livet med vores børn og vores venner,” tilføjer hun.

 

Processen er sjov

Samtidig er parret vilde med den kreative proces, det har været alle tre gange, de har bygget. Især Maria har deltaget aktivt i at nå frem til den mest optimale plantegning og de helt rigtige materialevalg.

”Jeg har nørdet det hver gang, fordi jeg elsker det. Jeg har siddet og leget med 3D-tegninger og endt med syv forskellige huse, som vi så har plukket lidt fra og i samarbejde med tegnestuen sat sammen til den optimale løsning”, fortæller Maria og forklarer, at parret alle tre gange har taget udgangspunkt i lige præcis det sted, de har været i deres liv det pågældende tidspunkt.

Tre huse – tre forskellige behov

Første gang lysten til at bygge opstod, var for 20 år siden, da Maria og Jens boede i et gammelt hus med deres to små børn. Vedligeholdelsespligterne fyldte mere, end hvad godt var, og med nybyg så parret mulighed for at få et hus, der både var nemt at bo i, og som var skræddersyet deres behov. Således fik de bygget et hus på 145 kvm, som var perfekt til deres familie på fire.

Da en efternøler meldte sin ankomst nogle år senere, og behovet for mere plads opstod, besluttede de sig for at bygge nyt endnu engang. Anden gang var huset 190 kvm, og her boede familien i 12 år.

”Vi elskede det hus, og vi havde valgt mange fede løsninger,” husker Maria.

Men da Maria og Jens’ to ældste flyttede hjemmefra, kom det store hus med klassisk børneafdeling og fællesrum til at føles for tomt. Derfor skulle der ske noget.

”Vi fik lyst til at downsize igen og til at indrette noget, som passede til en mindre familie, dog stadig med plads til, at vores voksne børn kunne overnatte,” siger Maria. 

Læs også Louise og Bastians historie: "Opskriften var at pille nybyg ud af nybyg"

Prioritering er vigtigt

Det hus, Maria og Jens bor i dag er 170 kvm, og det passer perfekt til det sted, de og deres yngste søn, som nu er 15 år, er i livet. 

”Det vigtigste for os er, at vi bor i et hjem, der har plads til at vores børn og deres kærester kan komme på besøg og overnatte. Samtidig giver det økonomisk overskud at spare unødvendige kvadratmeter væk, og vi vil meget hellere bruge de penge på at rejse med vores børn end tomme værelser,” forklarer Maria om den prioritering, de har lavet.

Generelt er prioritering en ting, som Maria og Jens er blevet erfarne i, når det kommer til at bygge nyt. 

”Vi har alle gange valgt at lægge investeringerne i de bærende dele af huset, som man ikke bare lige skifter senere, f.eks. lofter, den indbyggede bruser, gulve og vinduer,” siger Jens og fortsætter:  

”Ting som armatur, køkkenfronter og bordplade kan man altid skifte senere.” 

Kreative løsninger i de rene rammer 

Selvom Maria og Jens trives bedst i nybyggede rammer, elsker parret alligevel projekter, hvor de selv kan være med.

”Vi er til gør det selv-projekter i overskuelige størrelser. Rammerne skal fungere, og så synes vi, at det er sjovt at fylde på med løsninger inden for de rammer,” siger Maria, der f.eks. selv har bygget pejsen i køkken-alrummet. Inderst er der et skelet af træ, som er beklædt med gips, der er malet med kabe, og en marmorplade købt hos et stenhuggeri. 

”Den er blevet en af vores favoritløsninger, fordi den gør en kæmpe forskel for hyggen i rummet. Vi elsker, når den er tændt,” siger hun. 

Maria har også selv beklædt væggen bag kogeøen med selvklæbende vinyl. 

”Det giver lidt liv og spil til udtrykket i det lyse køkken,” forklarer hun. 

Et fjerde hus på vej?

Om det ender med en fjerde nybyggerrunde for Maria og Jens afhænger af, om den rigtige grund med udsigt dukker op. 

”Vi drømmer om at have udsigt til solnedgang over marker, så hvis den rigtige grund dukker op, vil vi gerne slå til,” siger Maria.  

Læs også: Sisse havde altid troet, at hun skulle bo i en gammel landejendom, men i dag takker hun hver dag Peter for, at han fik hende overbevist om at bygge nyt

 
Vent venligst mens vi henter produkter - kan tage op til 10 sek.