HusCompagniet

Da Katja helt tilfældigt fik nys om nogle udstykninger med udsigt til Storebælt, måtte hun lige køre forbi og kigge nærmere.

Det var egentlig ikke fordi, at hun og hendes mand Ulrich gik med konkrete flytteplaner eller seriøse overvejelser om at bygge nyt, men de havde dog leget med tanken. For med tre børn og to hunde begyndte pladsen i den gamle patriciervilla fra 1928 på 122 kvadratmeter fordelt på to etager - og med masser af skæve vinkler - at blive trang. 

Slog til med det samme

Da Katja kom ud til byggegrundene, kunne hun godt se, at der var ret meget potentiale, og hun var vild med udsigten. Samtidig var der faktisk kun én grund tilbage med kig til både vand og bro.

“Så jeg slog simpelthen til. Jeg ringede til banken, og to dage efter havde vi købt grunden - uden præcis at vide, hvad der skulle ske med den,” fortæller hun.

På det tidspunkt havde Katja og Ulrich boet i deres gamle hus i 14 år. Det havde været nogle gode, men også krævende år.

“Vi var næsten konstant i gang med at bygge om eller renovere. Så vi var nok ved at være trætte af byggerod, og vi var mættede,” fortæller Katja.

Samtidig savnede familien både mere plads og at være på samme etage.

Derfor besluttede parret at sætte huset til salg og at kaste sig ud i nybyggerprojektet. Efter kun en uge var huset solgt.

“Selvom det var lidt tilfældigt, at vi tog den beslutning, og at det hele flaskede sig, så var det det helt rigtige, der skete,” siger Katja.

  

Læs også: Sisse havde altid troet, at hun skulle bo i en gammel landejendom, men i dag takker hun Peter hver dag for, at han fik hende overbevist om at bygge nyt

Masser af vejledning

Alle nybyggere er forskellige. Nogen har både lyst og evnerne til at bidrage med input selv, mens andre overlader alt til professionelle.

“Vi er helt klart ikke de største håndværkere, og vi havde derfor brug for en form for færdig pakke og masse vejledning. Og det fik vi,” siger Katja.

“Det var en virkelig god proces, hvor vi følte os trygge. Vores byggerådgiver var tillidsvækkende, fordi han var ærlig, og der var gennemsigtighed. Han hjalp os med at tage de bedste beslutninger i forhold til både vores budget og resultatet,” siger Ulrich.

“Eksempelvis ville vi gerne have haft trævinduer, men han mindede os om, at når vores hus lå højt og udsat, så ville det være en dårlig idé,” tilføjer han.

Samtidig fik Katja og Ulrichs byggerådgiver parret på helt andre tanker i forhold til deres oprindelige idé om at ville have et bokshus.

“Det var et bokshus, vi havde drømt om, men det passede ikke til grunden. Det nyttede ikke noget at have et hus med vinkler, som skyggede for udsigten, og lige meget hvordan vi vendte og drejede boksene i forhold til hinanden, fungerede det ikke på grunden,” forklarer Katja.

“Derfor gjorde han en del ud af at overtale os til et længehus, og i dag kan jeg ikke forestille mig noget andet,” tilføjer hun.

Læs også: Mikael og Martin: "Vi har fået bygget vores fælles fundament"

Klare prioriteter 

Katja og Ulrich var fra start enige om at prioritere at få flest muligt kvadratmeter i deres nye hus. Samtidig fokuserede parret de løsninger, som ville have været svære eller omkostningstunge at montere senere. Eksempelvis fik parret hævet og planeret grunden en del for at få den bedst mulige udsigt.

“Vi var faktisk ude og stå på mælkekasser på grunden for at vurdere, hvor stor en forskel det kunne gøre,” fortæller Katja.

“Vi prioriterede også en dobbelt garage, hvor der var plads til al teknikken, så det ikke ville fylde i bryggerset. En garage er en stor udskrivning, men vi ville hellere gå på kompromis med eksempelvis køkkenbordpladen, som vi ville kunne skifte senere,” forklarer Ulrich. 

Droppede to indgange
Mange nybyggere vælger at have både en hoveddør og en bryggersdør, men efter flere overvejelser endte Katja og Ulrich at droppe at have to døre til fordel for flere kvadratmeter. 

“Vi nåede frem til, at det med at have en lidt finere hovedindgang, som man bruger to procent af tiden, var spild af kvadratmeter,” siger Ulrich. 

“Til gengæld prioriterede vi et ekstra bredt bryggers og masser af indbygget opbevaring, så vi nemt kan holde det pænt. 

Læs også: Mette og Morten valgte HusCompagniet, fordi de kunne få lov at komme med deres egen plantegning

Resultatet er en legeplads

“Vi har fået al den plads, vi drømte om, og samtidig er vi sluppet for altid at skulle tænke på et eller andet, der skal repareres eller ordnes. Vi har fået meget mere tid, fordi alt er både nemmere og mere enkelt her,” siger Katja.

Det betyder dog ikke, at hun og Ulrich ikke arbejder på udtrykket i deres hus. 

“Vi havde altid tænkt, at når huset var færdigt, så var det rammerne, der var på plads. Vi har altid gerne villet arbejde videre på det, og det kan man også sagtens, forklarer Ulrich. 

Parret har eksempelvis siden indflytning fået malet vægge flere steder og opsat akustikpaneler i både alkoven, kontoret, entréen og stuen. 

“Nybyg kræver helt sikkert, at man arbejder lidt med udtrykket for at skabe personlighed, men det er en sjov legeplads,” siger Katja.

“Samtidig har det været godt for vores familie at komme på samme etage,” tilføjer Ulrich. 

Vent venligst mens vi henter produkter - kan tage op til 10 sek.