HusCompagniet

En perfekt og tryg base til familien, der havde boet i udlandet i 13 år. Det var det, Louise og Bastian skulle finde til sig selv og deres tre børn, da tiden kom til at vende snuden hjem mod Danmark. 

Familiens seneste bolig var et klassisk, højt hollandsk byhus fra 1906, som parret havde sat i stand fra ende til anden. Tidligere havde de boet i Australien og før det Dubai, men årene under Corona gjorde, at familien begyndte at længes hjem.

En varm og hyggelig oase 

Parret havde et ønske om at få mere tid sammen som familie og at bo i en base, der bare fungerede. De to ting samt tanken om en plantegning, der var skræddersyet til lige præcis deres familie, og som kunne opfylde alles behov gjorde, at valget faldt på at bygge nyt med HusCompagniet.

”Vi ville gerne skaffe noget mere tid til os selv som familie. Vi drømte om weekender, hvor vi ikke skulle lave så meget praktisk hele tiden – men i stedet kunne være sammen med venner og familie og tage i naturen eller bare slappe helt af,” siger Bastian.  

”Samtidig ville vi gerne indrette et hjem med en varm og indbydende stemning, der ville få folk til at føle sig godt tilpas og give dem lyst til at sætte sig ned og hygge sig,” forklarer Louise, der altid forsøger at mikse både nyt og gammelt og dyrt og billigt i indretningen, fordi det bidrager til den personlige stil. 

Det har altid været vigtigt for hende, understreger hun, men denne gang har det nok været ekstra vigtigt. 

”Der er ikke så meget sjæl i et nybygget hus, så den skal man arbejde ind ved hjælp af indretningen og den måde, man bruger huset på,” forklarer hun.

Derfor har hun gjort meget ud af at trylle med farver på væggene, at indrette med fine, personlige genstande og sikre små detaljer, som tilsammen skaber et hjem, der både emmer af hygge og en gennemført, harmonisk stil.  

 Tegnede selv plantegningen

Louise og Bastian brugte lang tid på forarbejde og research, inden de lagde sig fast på en plan for deres hus. De har selv tegnet plantegningen, og efter en del overvejelser og lidt frem og tilbage i forhold til antal kvadratmeter i kontor og bryggers, nåede de frem til det optimale resultat. 

”Der var ret stor fleksibilitet i forhold til at skabe plantegningen. Vi kunne vælge lige, hvad vi ville, og vi havde ikke følelsen af at være til besvær, når vi lavede om i det,” siger Bastian.

Det var blandt andet vigtigt for parret, at der var en stor, rummelig entré, som lå forskudt mellem de to afdelinger, huset er inddelt i, og som dermed også blev et gangareal, der ikke havde nogen former for spildplads, og som havde en reel funktion.

Samtidig ville de gerne slippe for, at man bare kunne kigge hele vejen ned gennem huset, når man gik ind ad hoveddøren. Derfor valgte parret en løsning, hvor man fra hoveddøren kigger ud i haven via et stort vindue, som samtidig sikrer et skønt lysindfald. 

Læs også: Sine og Mark om deres palædrøm "Vi har fået det, præcis som vi ville have det"

”På den måde har vi undgået, at hele husets udformning afsløres, når man træder ind,” forklarer Louise og uddyber:

”Vi er glade for følelsen af, at der gemmer sig noget mere, når man træder ind – og at man ikke kan overskue det hele på én gang. Som noget spændende, man kan gå på opdagelse i.” 

I forlængelse af det var det vigtigt for parret at få skabt nogle forskellige afdelinger i huset.

“Vi ville gerne have flere forskellige zoner, der var adskilt uden at være aflukkede, f.eks. vores kontorniche i køkken-alrummet,” siger Louise.

I dag bor familien på fem i det hus, de havde drømt om.

”Opskriften var at pille nybyg ud af nybyg, og det synes vi, at vi er lykkes med. Det praktiske skulle bare fungere, men udtrykket skulle være spændende, og der skulle være en rød tråd i farverne og stilen hele vejen igennem huset,” forklarer Louise. 

Læs også: Mette og Morten valgte HusCompagniet, fordi de kunne få lov til at komme med deres egen plantegning

Vent venligst mens vi henter produkter - kan tage op til 10 sek.