HusCompagniet

Mette og Morten troede, at de levede deres husdrøm i et stort 1960’er-hus, som lå centralt i Randers. Alligevel var der flere ting i det daglige, som ikke fungerede. 

“Vi elskede egentlig huset, men der var meget vedligehold, og det var svært at nå alt sammen, særligt med små børn. Vi kan godt lide, at tingene er ordentlige, og nu skal vi kun holde haven,” siger Mette og fortsætter:

“Vi savnede også, at børnene bare kunne løbe ud og lege med kammerater, men der var ikke ret mange børn i vores gamle kvarter. Her løber de hele tiden ud og leger eller cykler med venner, eller pludselig står der syv børn på vores trampolin.” 

“Huset kostede også mange penge i forbrug - vi sidder for helt andre penge her,” tilføjer Morten. 

Når parret talte om, hvad deres alternativ skulle være, nåede de altid frem til nybyg. Tanken om mindre vedligeholdelse, færre udgifter, bedre udnyttelse af kvadratmeterne og muligheden for at tegne det hele selv tiltalte dem. Samtidig havde Morten altid haft en drøm om at bygge nyt liggende og lure i baghovedet. 

 

 


Nåede det hele på 10 måneder
Til sidst var der flere grunde til at sadle om end at lade være. Derfor satte Mette og Morten deres hus til salg – uden præcis at vide, hvad der skulle ske, men dog med en forhåbning og et ønske om at finde en god grund at bygge på. Gerne lidt uden for byen og gerne tæt på natur. Huset blev så bare solgt på 10 dage, men heldigvis gik køber med til lang overtagelse på 10 måneder. Det gav familien lige under et år til både at finde en grund og til at få tegnet og bygget.

“Men vi nåede det hele. Vi var ret imponerede over, at nøglen blev overdraget til os på præcis den planlagte dag, som var blevet sat mange måneder inden,” fortæller Morten.

Læs også: Jacob og Julie ventede fire år på den perfekte byggegrund, men resultatet er det hele værd. 

En god og professionel proces 

En af grundene til, at Mette og Morten valgte at bygge med HusCompagniet var, at de følte, at det var det eneste sted, de kunne komme igennem med deres eget forslag til tegninger. 

“Min storebror er ingeniør, og vi havde snakket med ham om, at det kunne være sjovt, hvis han kunne tegne en planløsning - og det var kun hos HusCompagniet, at vi kunne få lov til det. Vi kunne faktisk bare give los,” husker Morten.

“En anden grund var, at vi aldrig følte, at vi blev presset til noget i inspirationsfasen. Og senere var der også altid god tid til at overveje tingene, inden vi skrev under, og vi blev mødt af professionel vejledning og gode råd,” fortæller Mette. 

“Der blev kun lavet nogle små justeringer i længden på huset, og løbende havde vores byggeleder nogle gode input og forslag, som vi tog til os. Men i grove træk er det vores egen tegning, som er blevet bygget, og det, synes vi, er rigtigt sjovt,” tilføjer hun.

Mette og Morten var glade for byggeprocessen, og det var især kommunikationen, som gjorde, at parret følte sig trygge og godt tilpas.

“Teamet var gode til at inddrage os og fortælle, hvornår de forskellige håndværkere kom - det betød meget, fordi det var rart at vide,” fortæller Morten.

“Vi har stort set ikke haft nogen problemer i byggeprocessen andet end et par småting, som bare blev løst hurtigt,” tilføjer Mette.

 

 
Blod på tanden 
Efter den gode byggeproces har Mette og Morten fået blod på tanden og kan ikke afvise, at de kunne finde på at bygge hus igen en dag. 

“Vi kunne godt gøre det igen. Nu er vi nogle erfaringer rigere, og måske ændrer vores behov sig i takt med at børnene bliver ældre, og så var det bare en rigtig sjov og spændende proces,” forklarer Mette.

“Der er snak om, at der kommer en udstykning endnu tættere på fjorden. Hvis det sker, så kan vi ikke afvise, at vi kunne finde på det igen,” siger Morten.  

 

Læs også: På besøg hos Sisse og Peter "Vi elsker, at vi bare kan nyde vores hus, når vi har fri"

 
Vent venligst mens vi henter produkter - kan tage op til 10 sek.