En holdning til materialer
Vi stiller høje krav til de materialer, vi bygger med. Derfor arbejder vi tæt sammen med mange af vores dygtige leverandører, som innoverer og produktudvikler nye CO2-reducerede materialer. Når et nyt produkt er gennemtestet, tager vi det i brug.
Derudover har vi fokus på danskproducerede materialer, så vi kan minimere transporten. De fleste af materialerne i vores fundamenter og terrændæk er produceret i Danmark. Det samme gælder isolering og mursten i ydervæggene samt tagsten og spær.
Vi bruger bl.a.:
- FSC og/eller PEFC-certificeret træ.
- Vinduer fra Rationel/Velfac i klasse A. Alt træ er FSC-certificeret, og 93 % af produkterne kan genanvendes. Læs mere her.
- Lavenergi isolering (glasuld) fra ISOVER i ydervægge. Isoleringen består af glasuld, som er lavet af op til 75 % genanvendt glas. Læs mere her. Den løsuld, vi bruger til isolering af loftet, er produceret med produktionsspild fra produktionen af isoleringen i væggene. Begge dele fået mærket Eurofins Indoor Air Comfort GOLD. Det betyder, at isoleringen overholder de fleste krav til frivillige mærkningsordninger i EU, og dermed den højeste standard for indeklimamærkede materialer. Med mærket Eurofins Indoor Air Comfort GOLD overholder man bl.a. det danske indeklimamærke i emissionsklasse 1, som er bedst.
- Gipspladerne fra Gyproc og akustiske lofter fra Gyptone, som begge har Dansk Indeklima Mærkning i emissionsklasse 1.
- Mursten fra danske teglværker: Strøjer Tegl, Egernsund Wienerberger og Randers Tegl. Flere producenter tilbyder CO2-reducerede mursten. To eksempler på dette er LESS fra Egernsund og Greener fra Randers Tegl. HusCompagniet kan vi rådgive om de enkelte murstens CO2-aftryk.
- Vandbesparende VVS-løsninger. Vi tilbyder et stort udvalg af produkter fra kvalitetsmærker som Grohe, Laufen, Quooker, Hans Grohe m.fl.
- Maling, spartel- og fugemasse, har enten EU-Blomsten eller Svanemærket. Filt og væv er Oeko-Tex mærket.
Mød vores eksperter
Elisabeth Heimdal Wærsted
Elisabeth Heimdal Wærsted er en del af vores forretningsudvikling og ekspert i cirkulær økonomi og bæredygtighed. Hun har en ph.d. fra DTU i designforskning, hvorfra hun også er uddannet civilingeniør i Design og Innovation.
Mia Ørnhøj-Hansen
Mia Ørnhøj-Hansen er en del af vores udviklingsafdeling og er ekspert i klima-beregninger. Mia er uddannet bygningskonstruktør og rådgiver i Bæredygtigt Byggeri.
Laila Aagren Christensen
Laila Aagren Christensen er uddannet bygningsingeniør og har arbejdet med energiberegninger og energioptimering i en lang årrække. Senest har hun efteruddannet sig på klimaområdet med relevante kurser omkring Klimaberegninger/LCA-beregninger.