Så lægges husets økonomiske fundament

Meget kan have ændret sig, siden I sidst fik set på jeres økonomi. Det kan have stor indflydelse på jeres byggeplaner. Hvad må det koste? Næste skridt er at få klarlagt, hvad I kan og vil bygge for. Det kan I gøre på to måder:

I banken
Få jeres bankrådgiver til at lave et budget til jer, inden I taler med et byggefirma. Ved samme lejlighed kan hun rådgive jer om, hvordan I skal finansiere huset, når det er bygget – og eventuelt i byggefasen.

Hos byggefirmaet
Få et byggefirma til at lave et byggebudget til jer, og få det godkendt i banken bagefter. Indhent gerne tilbud fra flere forskellige byggefirmaer, så I har noget at sammenligne med. Og bed byggefirmaerne om at inkludere alle omkostninger i budgettet.

Hvornår skal betalingen klares?
Nogle byggefirmaer kræver ratebetaling undervejs i byggeriet. Det kan betyde, at I bliver nødt til at optage et byggelån i banken. Her skal I være opmærksomme på, om byggeriet er indeksreguleret i byggeperioden. Hvis I vil slippe for at optage byggelån, skal I gå efter et byggefirma, der først skal have betaling, når I flytter ind i det nye hus. Så løber I ingen økonomisk risiko under byggeriet og I sparer renteudgifterne. Det vil give jer tryghed, mens byggeriet står på.

“Den pris vi aftalte holdt hele vejen. Uden overraskelser

Ann-Lie og Kent Glinvad, Aalborg SV

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search