HusCompagniet

Huset har HusCompagniets velkendte kvalitet, men har samtidig en klimapåvirkning, der er 25 procent mindre end et traditionelt hus fra HusCompagniet. Eksempelvis får huset en facade af holdbar og vedligeholdelsesfri skifer, der er et rent naturmateriale og som ikke indeholder nogen kemiske tilsætningsstoffer. Husets inder- og ydervægge er opført i træ og betonen i fundamentet er reduceret med 50 procent. I kan se frem til et lavenergihus, der giver jer en lav varmeregning, takket være husets effektive isolering, men som noget nyt vil huset være isoleret med papiruld, der er produceret af genbrugspapir såsom aviser, og som derfor forårsager væsentligt mindre udledning af CO2. Huset har desuden en grøn opvarmningskilde i form af jordvarme. 

Klimahuset er skabt i samarbejde med førende leverandører af bæredygtige og innovative løsninger i byggeriet, heriblandt:

  • Palsgaard Spær
  • Papiruld Danmark
  • V. Meyer
  • Sundolitt

Derudover samarbejder vi med VELUX om at sikre et godt indeklima. VELUX’ indeklimasensor registrerer hele tiden husets temperatur, luftfugtighed og koncentration af CO2, og sørger for et sundt indeklima ved at åbne og lukke ovenlysvinduerne automatisk. 

I får med det klimavenlige hus et hus, hvor der i alt fra valg af byggematerialer og opførelsen af huset til den lange årrække, hvor huset er i brug, er taget klimahensyn ned til mindste detalje. Det, mener vi, er en god investering i fremtiden! 

Læs mere om vores andre klimavenlige huse her.

Læs mere om vores bæredygtighedsarbejde i vores årsrapport.