HusCompagniet

Der kan derfor være penge at spare, hvis I vælger at bygge nyt, og installerer en eller flere vedvarende energiløsninger. Og som en ekstra bonus fremtidssikrer I også jeres hussalg, da det er dokumenteret at huse med et godt energimærke, sælges til en højere kvm pris. (kilde: Bolius)

Ved hjælp af vores energiberegner kan du se, hvor mange penge, du kan spare i et nybygget hus sammenlignet med et ældre hus med fx energimærke D. Prøv vores energiberegner ved at trykke på billedet nedenfor. 

 

  

 

Kilde: SparEnergi.dk – Energistyrelsen

Tallene gælder for et hus på 175 m2 og viser gennemsnitspriser på landsplan. Tabellen kan bruges på følgende måde: Hvis man skifter fra et hus med energiklasse D med fjernvarme til et hus med energimærke A med fjernvarme kan man spare ca. 15.000 kroner (22.223 - 3.355) om året alene på varme. Her antages det, at husene har samme størrelse.

Hvis I også investerer i et solcelleanlæg med batteri, kan det give en yderligere besparelse på 500 kroner om måneden (kilde: MyEnergy). Med solceller bliver I også mere uafhængige af elpriserne.

Overvejer I at købe eller bor I et ældre hus? Så find dit energimærke i linket, og se hvad du vil kunne spare: Find boligens energimærke her. Hvis du ikke kan finde energimærke på dit hus, kan du antage at det er energimærke D eller lavere hvis det er bygget i 1972 eller før. Du kan også bruge tabellen her for at finde ud af energimærket ud fra husets alder.

 

Når I bygger et nyt hus med HusCompagniet, inkluderer det som standard:

• Energimærke A (A2015) (lovkrav): I Danmark er der gennem de senere år stillet skrappe krav til energiforbrug i bygninger, og det sikrer både høj komfort og lave udgifter til opvarmning
• Fjernvarme: Varmen kommer direkte ind i huset fra dit lokale fjernvarmeværk. Det betyder minimalt vedligehold for dig. Fjernvarme bestod af 70% vedvarende energi* i gennemsnit på landsplan i 2021. (Kilde: Dansk Fjernvarme.)
• Central varmestyring og gulvvarme
• Vinduer i klasse A super lavenergi (lovkrav) 
• Ventilationsanlæg med varmegenindvinding, der sikrer høj luftkvalitet

Derudover kan du tilvælge:
• Luft/jord til vand varmepumpe (når fjernvarme ikke er tilgængeligt)
• Solceller med batteri
• Lavenergihus (A2020). Ved at vælge solceller vil dit hus typisk regnes som et lavenergihus. Alternativt kan du træffe andre valg vedrørende vinduer og isolering mv. for at dit hus regnes som lavenergi. I praksis betyder det, at dit hus har et lavere energibehov end minimumskravet.

 

Kontakt os hvis du vil høre nærmere om muligheden for at bygge nyt.

 

Om HusCompagniet

Som køber af et nybygget hus vil I ofte have individuelle ønsker, og her står HusCompagniets rådgivere til rådighed for at finde frem til de bedste og mest energibesparende løsninger, der passer til netop jeres behov.
Hos HusCompagniet kan I få det hele, uanset om det er solceller på taget, jordvarmeanlæg, biopejs eller energimærkede hvidevarer. 

Mulighederne er mange, og vi står klar med råd og vejledning, så vi sikrer, at jeres kommende hjem imødekommer jeres ønsker om et energibesparende hjem.

 

 

Vi har sat klimamål for at nedbringe CO2-aftrykket fra vores byggeri: 

  • I 2025 vil vi reducere aftrykket fra produktionen af byggematerialer med 35% sammenlignet med et af vores mest byggede huse fra 2019
  • Senest i 2025 skal 60% af alle HusCompagniet-huse være med vedvarende energikilder. 

  

Alt det kan I læse mere om her

 

*(sol, vind, biomasse, biogas og geotermi)