HusCompagniet

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Vi vidste det nok godt, men det danskerne vil have er: beliggenhed. Seks ud af ti danskere peger således på, at beliggenhed er øverst på prioriteringslisten, når de søger bolig. Det viser en undersøgelse blandt 2.000 danskere, som YouGov har foretaget for home og Danske Bank.

En måde at opnå den gode beliggenhed på som huskøber, er at købe et gammelt hus med en attraktiv beliggenhed og så bygge et nyt hus efter familiens ønsker på grunden. En model som flere og flere benytter sig af – og det er med god grund. 

Få lige præcis det, I drømmer om
Der er mange gode grunde til at rive ned og bygge nyt. Først og fremmest er det attraktivt, fordi familien både får beliggenhed og drømmehus på en gang. Ved at bygge selv vælger I præcist, hvordan huset skal indrettes og se ud, så det passer bedst muligt til jeres behov. 

Samtidig får I placeringen med. I landets mest populære byer kan det være svært at finde en byggegrund tæt på centrum. Men her flytter familien direkte ind i et eksisterende boligkvarter med velvoksne ligusterhække, gamle frugttræer og godt naboskab. 

 

Mød Christina og Jesper, som rev deres gamle hus ned og byggede et nyt.

 

En økonomisk fordel at bygge nyt
En anden vigtig årsag er, at der på sigt kan være mange penge at spare ved flytte ind i et topmoderne, vedligeholdelsesfrit hus. 

Et hus fra 1960-70’erne kræver løbende renoveringer og holder ofte dårligt på varmen. Her vil et nybygget hus med lavt energiforbrug give langt lavere varmeforbrug år efter år. 

Vælger I at afdrage på lånet, bliver den månedlige ydelse naturligvis højere sammenlignet med køb af et gammelt hus. Til gengæld betyder afdragsbetalingerne også en større opsparing til familien over tid – og altså på sigt en endnu mere robust økonomi.

 

”Økonomien i det her overrasker mange. Det løbende forbrug i et nyt hus er væsentligt billigere end i et brugt. Hvor mange penge du faktisk kan spare på energi og vedligehold i et nybygget hus er en øjenåbner for mange.”  

Torben Stevold, Danske Banks områdedirektør for privatkunder i Region Sjælland.

 

Et regneeksempel fra Realkredit Danmark viser, at der kan være penge at spare ved at rive det gamle hus ned og i stedet bygge et nyt. Ifølge beregningerne kan I spare omkring 2.700 kroner om måneden i udgifter til energi og vedligehold på et nyt hus frem for at overtage et hus med energimærke E. 

Omsættes besparelsen lidt firkantet til, hvor meget mere familien kan bygge hus for og stadig sidde for det samme beløb om måneden, så stiger lånebeløbet med ca. 1.625.000 mio. kroner, hvis udgangspunktet er et afdragsfrit fastforrentet lån.